Make your own free website on Tripod.com

Youp van 't Hek telt af - week 46


EVEN TUSSENDOOR een privéfeestje. Afgelopen zomer heb ik een boek geschreven. Het heet Terugblik en de titel dekt de lading. Ik blik terug. Tot 1975. Toen wilde een eenentwintigjarig Goois jochie cabaretier worden. Ik ben geen plakboekenkoning, maar heb wel een goed archief. Die schoenendoos heb ik omgekeerd en gelardeerd met verhalen, liedjes en flarden tekst. Verder heeft mijn vriend Joop Koopman twee cd's samengesteld. Een soort Best of. Van Flappie tot Lenen, lenen, betalen, betalen en van het Ikea-stapelbed tot Niemand weet hoe laat het is. Die cd's liggen voorin het boek. Het was een mooie gelegenheid om alle medewerkers en vrienden van vroeger bij elkaar te brengen in het Amsterdamse café De Doffer, waar ik veel nachten heel lang heb staan praten.
Foto 1
Samen met Joosje Rap zoek ik naar de bladzijde die ik over haar afgelopen zomer overleden man Thomas heb geschreven. Thomas was niet alleen mijn uitgever maar ook een van mijn beste vrienden. Aan hem heb ik het boek dan ook opgedragen.
Foto 2 Samen met Cilly Dartell. Haar vader, Lou Veltmeijer, was mijn eerste impresario en een zeer belangrijk man in mijn leven. Van hem leerde ik vooral wat ik níet moest doen. Foto 3 Samen met mijn schoonmoeder en Sterre, de prachtige dochter van mijn vrouw. Gemerkt dat het niet alleen voor mij, maar ook voor de familie een belangrijk boek is. Ik ondervind vanuit mijn huis namelijk heel veel support en we delen veel. Vandaar.
Foto 4 Er kwam nog een boekje, getiteld Zaterdag. Dit boekje met mijn NRC-columns van afgelopen seizoen heb ik opgedragen aan mijn vriendin Gloria, die zeer verguld en verrast was. Zij wist van niets.